Schemagerichte coaching

Collée Counselling Coaching praktijk

Maak je steeds dezelfde fouten in je leven, terwijl je je hebt voorgenomen om een volgende keer anders te reageren? Laat je gedrag hardnekkige patronen zien, die je niet kunt veranderen, ook al wil je dat heel graag? Merk je regelmatig dat je met je gezonde verstand best weet wat je zou moeten doen, maar dat je gevoel niet meewerkt en je een andere richting in duwt?
Dan kan schematherapie of schemagerichte coaching iets voor je betekenen!

Schemagerichte coaching komt uit de schemagerichte therapie. Het is een vorm van psychotherapie die je helpt om de oorsprong van gedragspatronen te doorgronden en te veranderen. De invloed van ervaringen uit je jeugd op je patronen en dagelijkse leven wordt onderzocht.  Je leert jezelf zodanig te veranderen dat je je beter gaat voelen en beter voor jezelf kunt zorgen en opkomen. Je leert voelen wat je behoefte is en je leert op een gezondere manier daarvoor op te komen. Hierdoor veranderen niet alleen je gedrag, maar ook je gedachten en gevoelens.

Samen kunnen we onderzoeken of je strategieën hebt die niet zo goed voor je werken. Lukt het niet om grenzen aan te geven? Om te gaan met een sterke persoonlijkheid- of dominante collega? Ben je geneigd veel meer te geven dan te nemen ten koste van jezelf (of andersom)? Raak je soms in conflict met je omgeving? Voel je je vaak onbegrepen? Het gevoel dat niemand naar je luistert? Doe je destructieve uitspraken of handelingen? Is er sprake van een slecht gevoel van eigenwaarde of weinig zelfvertrouwen? Gebruik je soms manipulatief gedrag? Agressief gedrag? Durf je niet altijd de waarheid te zeggen? Gebruik je ‘struisvogelpolitiek’ ? Wil je zelf weer de regie terug over jouw handelen?

Dan is het zinvol om samen constructief aan beter gedrag en een beter gevoel te gaan werken dmv schemagerichte coaching!

>>Bekijk ook de andere tools die wij kunnen inzetten